Muut teemat

Toukokuun 2010 tilasto

Niin… hyvä kysymys. Mutta miten se liittyy nuorisotutkimukseen? Siten, että eläkepommin aiheuttajia eivät ehkä olekaan vanhat vaan nuoret.

Helmikuun 2010 tilasto

Kommentin käyttäjäkyselyssä (ks. alinna) kuukauden tilastolle on parhaan arvosanan 5 antanut joka kolmas vastaaja, useampi kuin millekään muulle palstalle. Ellei Tilastokettu olisi aina punainen, hänen voisi luulla punastuneen tuloksesta. Siihen ei tosin muutenkaan olisi erityistä syytä. Käyttäjäkyselyssä vastaajia oli 33, ja parhaan arvosanan antaneiden osuuden virhemarginaali on peräti 17. Tämä tarkoittaa, että 95 prosentin todennäköisyydellä kuukauden tilastolle parhaan arvosanan antaneiden osuus on jossain 16 ja 50 prosentin välillä.

Joulukuun 2009 tilasto

Barometrivisan vaikeimmaksi kysymykseksi osoittautui kysymys numero kaksi, johon vastasi oikein 22 prosenttia visaan osallistuneista. Ensimmäiseen kysymykseen vastasi oikein 67 prosenttia ja kolmanteen 78 prosenttia.

Syyskuun 2009 tilasto

Nuorten järjestöosallistuminen on laskussa, samoin kuin äänestysaktiivisuuskin. Huoli nuorten yhteiskuntaan kiinnittymisestä sen sijaan on nousussa, lue vaikka ministeri Tuija Braxin puheenvuoro.

Helmikuun 2009 tilasto


Joulukuun 2008 tilasto

Molemmat kuviot ovat yhtä oikeita, sillä niissä on täsmälleen sama informaatio. Temppu on vanha, ja siinä on yksinkertaisesti kyse akselien asteikon valinnasta. Näin voidaan helposti vaikuttaa siihen, minkälainen vaikutelma tilastokuviolla halutaan antaa.

Marraskuun 2008 tilasto

Lokakuun barotietokilpailun oikeat vastaukset löydät alta punaisella lihavoituna.

KYSYMYS 1. Suhtautuvatko nuoret optimisimmin...
- omaan tulevaisuuteensa. (Optimistisia 87 %.)
- Suomen tulevaisuuteen asuinmaana. (Optimistisia 74 %.)
- maailman tulevaisuuteen ylipäätään. (Optimistisia 25 %.)

KYSYMYS 2. Mikä seuraavista kuntapolitiikkaan liittyvistä ajatuksista saa suurimman kannatuksen suomalaisten nuoret parissa?

Kesäkuun 2008 tilasto

Tammikuun tilastossa ihmeteltiin, kuinka riittävästi liikkuvien nuorten osuus on suurentunut viime vuosina. Se onkin vain osatotuus, sillä kuntoilun yleisyys ei anna suoraan tietoa fyysisestä kunnosta.

Huhtikuun 2008 tilasto

Terveydentilaansa vähemmän hyvänä pitävien nuorten osuus pienenee, ja vastaavasti erinomaisesti voivien osuus kasvaa. Nuorten itse koetun terveyden suunta on siis keskimäärin kohti parempaa.

Maaliskuun 2008 tilasto

Ammatillisen koulutuksen keskeyttäminen on siis laskenut lukuvuoden 2000–2001 noin 13 prosentista lukuvuoden 2005–2006 reiluun kymmeneen prosenttiin. Lasku on ollut suurempaa pojilla kuin tytöillä ja on nyt suunnilleen samalla tasolla molemmilla sukupuolilla.

Sivut