Syyskuun 2008 tilasto

Tuoreen kouluterveyskyselyn mukaan koulukiusaaminen peruskouluissa on lisääntynyt, ja fyysistä uhkaa kokeneiden peruskoulun 8. ja 9. luokan oppilaiden osuus on noussut jo yli 20 prosentin.  Mainittakoon, että 20 on myös Nuorisotutkimusseuran vuonna 2008 täyttämä määrä vuosia.

Myös koko väestön tasolla väkivallan määrä lisääntyy. Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan tammi-kesäkuussa kirjattiin raiskauksia yli 20 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Pahoinpitelyrikoksia tuli ilmi kaksi prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Samaan aikaan asuinympäristönsä turvattomaksi kokevien nuorten osuus on kuitenkin jatkuvasti laskenut. Vuonna 2004 erittäin paljon turvattomuutta koki viisi prosenttia, vuonna 2006 neljä prosenttia ja vuonna 2008 enää kaksi prosenttia nuorista. Kaksi on myös Nuorisotutkimuksen verkkokanava Kommentin syyskuussa 2008 täyttämä määrä vuosia!

Pysy ajan tasalla lukemalla kaksi vuotta täyttävän Kommentin keskustelupalstaa, jonka yhtenä teemana on loppysyksystä nuoret ja väkivalta!

Syvennä ymmärrystäsi lukemalla lokakuun alussa Nuorisotutkimusverkoston julkaisusarjassa ilmestyvä Timo Harrikarin tutkimus Riskillä merkityt. Lapset ja nuoret huolen ja puuttumisen politiikassa.

LÄHTEET

Kouluterveyskysely

Nuorisobarometri 2008

Helsingin Sanomat 29.8.2008, A4.